Laptop Murah Secondhand yang masih cantik

CARA UNTUK PILIH LAPTOP MURAH CONDITION BAIK

  • Selaras dengan Keperluan 

Ya, ini sangat penting. Walaupun tidak berkaitan langsung dengan produk fizikal. Walau bagaimanapun, jika anda membeli komputer riba tidak sesuai dengan keperluan, ia boleh menjadi komputer riba yang berlebihan. Atau, penggunaannya tidak maksimal.

Sebagai contoh, anda membeli komputer riba untuk kerja A dan B. Rupa-rupanya, komputer riba yang anda beli hanya dapat berkhidmat untuk pekerjaan A. Anda pasti akan berasa kecewa.

Ya, pertama tentukan apa yang anda beli laptop. Untuk kerja pejabat, melakukan reka bentuk grafik, bermain permainan, dan sebagainya.

Secara umumnya komputer riba murah adalah komputer riba dengan skrin lebar 11.6 – 14 inci dengan fungsi yang mudah. Misalnya komputer riba untuk bermain permainan, ya permainan hanya ringan. Tidak boleh bermain berat.

  • Bajet yang tersedia

Selepas menentukan komputer riba yang anda ingin beli, kini isu anggaran untuk pembelian. Apakah anggaran yang ada? Pilih komputer riba yang berkualiti tetapi sesuai dengan bajet.

Sudah tentu, terdapat dua kemungkinan. Pertama, kriteria laptop menyesuaikan diri dengan saiz anggaran. Kedua, anggaran sepadan dengan kualiti laptop yang anda ingin beli.

  • Terdapat Waranti

Jika boleh, pilih komputer riba yang memberikan jaminan. Ini akan menjamin bahawa produk yang anda beli adalah komputer riba yang berkualiti baik. Penjual bertanggungjawab terhadap kualiti tersebut dengan memberikan jaminan. Semua komputer riba yang disenaraikan dalam senarai di bawah memberi jaminan satu tahun.

  • Perkhidmatan selepas jualan

Kriteria ini tidak kurang penting. Adakah terdapat perkhidmatan yang terdapat di bandar anda? Sekiranya tidak tersedia, ia boleh menjadi sangat menyusahkan jika di belakang hari komputer riba anda memerlukan perkhidmatan kerana terdapat bahagian-bahagian yang tidak berfungsi.

  • Harga Jualan Semula Tinggi

Anda perlu mempertimbangkan harga jualan semula jika anda ingin menjual komputer riba yang telah anda beli pada masa hadapan. Ia juga penting bahawa anda masih boleh mendapat manfaat daripada komputer riba yang anda beli.