Bagi sesetengah gamer membeli permainan konsol dengan harga yang sangat mahal akan membuat bebannya sendiri. Dan bukan itu sahaja, banyak game dengan rating tinggi dijual pada harga yang terlalu mahal. Jalan pintas biasanya memuat turun game cetak rompak secara percuma. Bukan itu sahaja, game yang dimuat turun tidak menyokong ciri Multyplayer seperti versi asal. Ini menyebabkan para gamer berasa kecewa. Tetapi kita boleh mengubahnya. Seiring dengan kemunculan produk dari Microsoft, Windows 10, yang menyokong untuk bermain beberapa game asal dengan percuma dan tentu saja terhubung dengan akaun Xbox Live anda. Sesetengah pencapaian yang boleh anda bangun dilengkapi dengan ciri Multyplayer yang menjadikan anda lebih selesa bermain dengan pengguna lain. Malah Windows 10 juga boleh berhubung dengan peranti Xbox anda di rumah.
Kali ini kami akan berkongsi beberapa game popular yang boleh anda muat turun dan bermain secara percuma untuk pengguna Windows 10 anda.
1. Aspalt 8: Airborne
Aspalt 8: Airborne adalah game Racing. Anda boleh bermain dengan kawan-kawan anda. Paparan graf yang cukup hebat untuk game percuma yang anda boleh menikmati tanpa batasan.
2. Modern Combat 5: Blackout
 
Combat Moden 5: Blackout adalah permainan FPS dari Gameloft yang menampilkan Multyplayer untuk dimainkan dengan rakan-rakan Xbox Live anda. Dilengkapi juga dengan mod Kempen. Dengan rasa Call Of Duty.
3. Tiny Troopers
 
Tiny troopers mungkin sangat sesuai untuk anda yang mempunyai kapasiti penyimpanan yang tidak terlalu besar. Permainan ini mempunyai saiz fail yang sangat kecil. Tetapi itu tidak bermakna permainan ini tidak menarik.
4. Overkill 3
 
Overkill 3 Game yang dikembangkan oleh Game Troopers mempunyai grafik yang setara dengan Konsol, game 3RD ini layak untuk menjadi permainan Windows Live terbaik dalam posisi keempat.
5. Order & Chaos Online
 
Order & Chaos Online sangat sesuai untuk anda peminat Permainan MMORPG ber-Genre. Dengan grafik yang menakjubkan dan pengembaraan yang menarik yang akan anda alami dalam permainan mungkin akan membuat anda merasa di rumah di hadapan skrin untuk bermain game ini.
Terima Kasih dan Selamat Bermain Game! 🙂